NCBS 2017 – Bedankt!

LOBS organiseert het National Congres Biology Students

Op acht december 2017 reisden meer dan 150 geïnteresseerden in de biologie af naar Burger’s Zoo in Arnhem om daar de derde editie National Congres BiologyStudents, georganiseerd door de Landelijke Overleg BiologieStudenten, bij te wonen. Ondanks het gure weer zijn wij erg content met het eindresultaat en de sneeuw. Een geslaagde dag vol nieuwe inzichten en contacten.

Wij van het LOBS zijn erg dankbaar voor deze fantastische, maar vooral interessante dag. Ook dit jaar lag het niveau hoog en presenteerden drie bachel0r- en drie masterstudenten hun scripties. Emma van Grinsven (BSc) en Mariska Simpson (MSc) gingen met de felbegeerde Darwin aan de haal. Daarnaast gaven prof. dr. Irene Pepperberg en drs. Jan Hooimeijer interessante lezingen over de cognitie van papegaaien.

Wij eerste instantie alle deelnemers en gasten die naar Arnhem zijn gereisd om aanwezig te zijn op deze dag. Daarnaast bedanken wij natuurlijk Burger’s Zoo, het Nederlands Instituut voor de Biologie en de universiteiten die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de volgende editie weer gestart. Dus houd de mediakanalen van het LOBS in de gaten voor meer informatie en wie weet presenteer jij aankomende editie je scriptie!

Nogmaals willen wij eenieder bedanken voor deze fijne dag.

Tot de volgende keer,

Roan van Scheppingen

Voorzitter LOBS 2017|2018

Posted in Uncategorized

Visie Engelstalige bachelor

Het Landelijk Overleg BiologieStudenten (LOBS) is een vereniging waar alle studieverenigingen zijn aangesloten die de opleiding (Toegepaste) Biologie vertegenwoordigen. Middels maandelijkse vergaderingen delen de verenigingen kennis en zorgen over het onderwijs met elkaar. Daarnaast verbindt het LOBS de verschillende disciplines binnen de biologie met elkaar door het organiseren van activiteiten en evenementen.

De afgelopen tijd heeft het LOBS een visie op de Engelstalige bachelor geformuleerd. Lees hier onze “Visie Engelstalige bachelor“.

Posted in Uncategorized

De LCBS winnaars 2016

Hierbij presenteren wij met trots de opvolgers van Tessa en Esther: de winnaars van het Landelijk Congres Biologie Studenten 2016! Patricia Ogger (BSc) en Rob Schmitz (MSc), van harte gefeliciteerd met het winnen van De Darwin! Ook Mitchel Bourne van harte gefeliciteerd met het winnen van de posterprijs! Alle deelnemers hartelijk bedankt voor jullie deelname en interessante praatjes en alle bezoekers hartelijk bedankt voor het bezoeken van het LCBS. Tot volgend jaar! Meer foto’s volgen snel.

1

Posted in Events

LCBS Winners 2016

We proudly present the successor of Tessa and Esther: the winners of the National Biology Student Congress of 2016! Patricia Ogger (Bsc) and Rob Schmitz (Msc), congratulations with winning the Darwin! We would also like to congratulate Mitchel Bourne with winning the poster price! We would like to thank all contestants for their participation and interesting presentations, and of course thank you to all visitors for visiting the LCBS. We would like to see you next year!

1

Posted in Events

Columnestafette

columnestafette

Ook dit jaar starten Bionieuws en LOBS weer een column-estafette, waarbij studenten van de acht aangesloten studieverenigingen de column bij toerbeurt verzorgen. De columnwedstrijd verplaatst zich hierbij als het ware in de loop van het studiejaar van Groningen naar Leiden. De winnende column van iedere ronde wordt gepubliceerd in Bionieuws en aan het eind van de estafette kiest de redactie een algehele winnaar in de zomer van 2017. Deze winnaar krijgt dan de Bionieuws-Columnprijs, een oorkonde en 100 euro!

Bionieuws hoopt dat alle biologiestudenten laten zien dat ze een mening hebben en die ook met vak- en studiegenoten willen delen. Voor meer informatie kun je vanaf twee weken voor de deadline terecht bij je eigen studievereniging.

Vereisten:
De column dient een lengte te hebben van 300 woorden. Het onderwerp is hierbij in principe vrij, maar dient wel een relatie te hebben met biologie. De Bionieuws-redactie beoordeelt inzendingen op criteria als leesbaarheid, originaliteit en argumentatie. De auteur moet student zijn en aangesloten bij een van de studieverenigingen. Stuur de column voor de voor jouw studievereniging geldende deadline naar redactie@bionieuws.nl.

Deadline per studievereniging:
GLV Idun: 20 oktober
Gyrinus natans: 24 november
BeeVee: 12 januari 2017
Biologica: 9 februari
UBV: 9 maart
Congo: 13 april
LBC: 18 mei
Biota Natura: 15 juni

Posted in Info

De Darwin voor Esther

Na de ervaringen van Tessa is het tijd voor het verhaal van Esther. In onderstaand stuk vertelt zij hoe zij zich voorbereidde op het LCBS, hoe ze de dag zelf beleefde en wat haar allemaal te wachten staat. De deadline voor het inzenden van je scriptie is zondag 2 oktober. Twijfel je nog? Lees dan snel de motiverende woorden van Esther!

Lees het volledige interview via de link hieronder:
Interview Esther

Posted in Interview

De Nieuwe Generatie. Een biologische kijk op de toekomst van de mens

De Nieuwe Generatie is geschreven door achttien honoursstudenten van het departement Biologie van de Universiteit Utrecht. Het honoursprogramma biedt hen de mogelijkheid om extra uitdagingen aan te gaan, ter verbreding en verdieping van het bestaande bachelorprogramma. Gezamenlijk hebben deze achttien studenten hun hoofd gebogen over de toekomst van de mens en hun bevindingen beschreven in dit boek. In De Nieuwe Generatie wordt een biologische kijk gegeven op de toekomst van de mens. Het boek beschrijft de problemen die de mensheid in de toekomst gaat tegenkomen en inventariseert hoe we deze problemen kunnen voorkomen of verhelpen. Ieder hoofdstuk is gereviewd door wetenschappelijke experts.

Voor meer informatie klik hier.

 

Posted in Info

Symposium of Biology Student’s Research Society

The Third Symposium of Biology Student’s Research Society will take place from the 19th till 22th of October 2016 in Ohrid Macedonia.
Students will have the opportunity to present their own work on the symposium. All student’s presentations must be prepared as poster. Further, the organisation committee will select whom will receive the opportunity to present their work as an oral presentation.

If you would like a chance to present in Ohrid Macedonia at the symposium : please register at idsbiolozi@gmail.com by sending the Registration form for each of the abstracts of the presentations.

You can find the registration form here.
For further information please see the official website or download the invitation here: Macedonia – Symposium Invitation

Posted in Symposia

Masterdag 2016

De masterdag bio-wetenschappen 2016 was weer een groot succes! Met weer meer dan 50 masters en tracks was het de grootste masterdag tot nu toe! Wij willen graag alle sponsoren, universiteiten, maar ook zeker ook onze bezoekers bedanken. Zonder jullie was deze masterdag niet mogelijk!

Ook volgend jaar zal er weer een masterdag georganiseerd worden, dus houd deze website en onze facebookpagina goed in de gaten!

Posted in Events

Masterdag 2016!

Op vrijdag 15 januari 2016 is het weer zo ver! Dan vindt de Landelijke masterdag Bio-wetenschappen 2016 plaats, georganiseerd door het Landelijk Overleg Biologiestudenten (LOBS) in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) en de verschillende universiteiten.

Het betreft een informatiemarkt van 15.00u tot 18.00u in het Marinus Ruppertgebouw op de uithof te Utrecht. Masteropleidingen uit het hele land zullen zich hier presenteren en daarnaast zullen er arbeidsmarkt-georiënteerde lezingen en workshops worden verzorgd.

Om tot een zo goed mogelijke masterkeuze te komen is het verstandig je tijdig te oriënteren, we raden daarom ook tweedejaars studenten aan te komen kijken.

Deelname aan de landelijke masterdag is geheel gratis!
Meld je aan via www.lobs.eu/masterdag2016/

Posted in Events